V dnešním příspěvku bychom Vás rádi seznámili s britskou kuchyní – pro inspiraci Vám představíme dva jednoduché recepty inspirované pravou skotskou snídaní či večeří, my bychom ale těmito pokrmy nepohrdli ani během obědové pauzy. Tyto recepty vycházejí z naší Ovesné kaše s žampiony, která zasytí a dodá tělu potřebné živiny.
1) Skotská snídaně, kterou by nepohrdla ani Nessie
Ingredience na dvě porce:
Ovesná kaše s žampiony 200 g
6 plátků anglické slaniny
6 párků či klobásek dle chuti
2 vejce
Pečivo
Sůl a pepř na dochucení sázeného vejce
Ovesnou kaši se žampiony 200 g připravíme dle návodu na zadní straně obalu, mezitím na pánvičce opečeme anglickou slaninu, párky či klobásky a připravíme si sázená vejce. Servírujeme s pečivem, pokrm můžeme ozdobit také čerstvou zeleninou.
2) Rybí filé pečené na másle s ovesnou kaší, grilovanými žampiony, pečenými rajčaty a máslovou zeleninou
Ingredience na dvě porce:
Ovesná kaše s žampiony 200 g
4 kusy rybího filé
6 čerstvých žampionů
1 rajče
Hrst mražené zeleniny
Trocha másla
Sůl, pepř a kmín na dochucení
Ovesnou kaši se žampiony 200 g připravíme dle návodu na zadní straně obalu, mezitím na pánvi opečeme rybí filé, které osolíme, okmínujeme a popř. opepříme. Na stejné pánvi postupně opečeme kloboučky žampionů, rajče nakrájené na plátky a mraženou zeleninu. Všechny ingredience rozdělíme na dva talíře a můžeme servírovat.

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!