ZEMĚ TRADIC S NETRADIČNÍ KUCHYNÍ - TO JE VELKÁ BRITÁNIE

V dnešním příspěvku bychom Vás rádi seznámili s britskou kuchyní – pro inspiraci Vám představíme dva jednoduché recepty inspirované pravou skotskou snídaní či večeří, my bychom ale těmito pokrmy nepohrdli ani během obědové pauzy. Tyto recepty vycházejí z naší Ovesné kaše s žampiony, která zasytí a dodá tělu potřebné živiny.

 

1) Skotská snídaně, kterou by nepohrdla ani Nessie

Ingredience na dvě porce:

Ovesná kaše s žampiony 200 g

6 plátků anglické slaniny

6 párků či klobásek dle chuti

2 vejce

Pečivo

Sůl a pepř na dochucení sázeného vejce

 

Ovesnou kaši se žampiony 200 g připravíme dle návodu na zadní straně obalu, mezitím na pánvičce opečeme anglickou slaninu, párky či klobásky a připravíme si sázená vejce. Servírujeme s pečivem, pokrm můžeme ozdobit také čerstvou zeleninou. 

 

 2) Rybí filé pečené na másle s ovesnou kaší, grilovanými žampiony, pečenými rajčaty a máslovou zeleninou

Ingredience na dvě porce:

Ovesná kaše s žampiony 200 g

4 kusy rybího filé

6 čerstvých žampionů

1 rajče

Hrst mražené zeleniny

Trocha másla

Sůl, pepř a kmín na dochucení

 

Ovesnou kaši se žampiony 200 g připravíme dle návodu na zadní straně obalu, mezitím na pánvi opečeme rybí filé, které osolíme, okmínujeme a popř. opepříme. Na stejné pánvi postupně opečeme kloboučky žampionů, rajče nakrájené na plátky a mraženou zeleninu. Všechny ingredience rozdělíme na dva talíře a můžeme servírovat.

 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!