Ideální celoroční pokrm
Suroviny na 4 porce:
- 1x Zeleninový bulgur Rychlé Vaření 200 g
- 150 g zelené fazolky můžou být i mražené)
- 100 g hrášek (sterilovaný nebo mražený)
- 100 g jarní cibulka
- 100 g řapíkatý celer
- 100 g cuketa
- 1 ks paprika červená
- 1 ks limetka
- Hrst máty
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 4 ks vajec
Postup přípravy:
-
bulgur uvaříme dle návodu na obalu
-
jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka a krátce orestujeme na olivovém oleji, přidáme zelené fazolky, najemno nakrájený řapíkatý celer, hrášek, na kostičky nakrájenou cuketu, červenou papriku a krátce společně orestujeme. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou a nakonec přidáme najemno nasekanou mátu, vše důkladně promícháme.
-
při podávání klademe zeleninovou směs na rozprostřený bulgur a na vrch zdobíme vařeným vejcem
Náš tip:
Tento pokrm můžeme podávat jak teplý, tak studený jako salát. Vařená vejce můžeme nahradit vejci ztracenými nebo volskými oky.