Zeleninový bulgur s mátou, zelenými fazolkami a vařeným vejcem

Suroviny na 4 porce:

 

Postup přípravy:

  • bulgur uvaříme dle návodu na obalu

  • jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka a krátce orestujeme na olivovém oleji, přidáme zelené fazolky, najemno nakrájený řapíkatý celer, hrášek, na kostičky nakrájenou cuketu, červenou papriku a krátce společně orestujeme. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou a nakonec přidáme najemno nasekanou mátu, vše důkladně promícháme.

  • při podávání klademe zeleninovou směs na rozprostřený bulgur a na vrch zdobíme vařeným vejcem

Náš tip:

Tento pokrm můžeme podávat jak teplý, tak studený jako salát. Vařená vejce můžeme nahradit vejci ztracenými nebo volskými oky.