Zeleninový bulgur s kuřecím masem na způsob rizota

Rychlovka, která neurazí                                                                                                                                          

Na 2 porce potřebujeme:

  • zeleninový bulgur 1 balení (200 g)
  • 1 ks středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, dle chuti
  • petrželová nať
  • sýr na strouhání
  • olivový olej
  • kuřecí prsa 200 g
  • zelenina dle libosti – mrkev, hrášek, kukuřice, pórek apod (zeleninu přidáváme pouze v případě chceme-li pokrm vylepšit)

 

Návod k přípravě:

Masová směs:

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme osolená a lehce opepřená na kostičky nakrájená kuřecí prsa, poté přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a krátce orestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a společně orestujeme, nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.

Zeleninový bulgur:

Obsah sáčku 200 g nasypeme do 300 ml vařící se vody a za stálého míchání vařte cca 30 vteřin, poté odstavte ze zdroje tepla, přiklopte poklicí a nechte 5 – 10 min odležet, poté zeleninový bulgur promíchejte. Takto připravený bulgur promíchejte s masovou směsí a při podávání ozdobte strouhaným sýrem. Podávejte se zeleninovými saláty.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení