Zeleninový bulgur s kuřecím masem na způsob rizota

Na 2 porce potřebujeme:

  • zeleninový bulgur 1 balení (200 g)
  • 1 ks středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, dle chuti
  • petrželová nať
  • sýr na strouhání
  • olivový olej
  • kuřecí prsa 200 g
  • zelenina dle libosti – mrkev, hrášek, kukuřice, pórek apod (zeleninu přidáváme pouze v případě chceme-li pokrm vylepšit)

 

Návod k přípravě:

Masová směs:

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme osolená a lehce opepřená na kostičky nakrájená kuřecí prsa, poté přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a krátce orestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a společně orestujeme, nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.

Zeleninový bulgur:

Obsah sáčku 200 g nasypeme do 300 ml vařící se vody a za stálého míchání vařte cca 30 vteřin, poté odstavte ze zdroje tepla, přiklopte poklicí a nechte 5 – 10 min odležet, poté zeleninový bulgur promíchejte. Takto připravený bulgur promíchejte s masovou směsí a při podávání ozdobte strouhaným sýrem. Podávejte se zeleninovými saláty.