Rychlovka, která neurazí
Na 2 porce potřebujeme:
- zeleninový bulgur 1 balení (200 g)
- 1 ks středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, dle chuti
- petrželová nať
- sýr na strouhání
- olivový olej
- kuřecí prsa 200 g
- zelenina dle libosti – mrkev, hrášek, kukuřice, pórek apod (zeleninu přidáváme pouze v případě chceme-li pokrm vylepšit)
Návod k přípravě:
Masová směs:
Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme osolená a lehce opepřená na kostičky nakrájená kuřecí prsa, poté přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a krátce orestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a společně orestujeme, nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.
Zeleninový bulgur:
Obsah sáčku 200 g nasypeme do 300 ml vařící se vody a za stálého míchání vařte cca 30 vteřin, poté odstavte ze zdroje tepla, přiklopte poklicí a nechte 5 – 10 min odležet, poté zeleninový bulgur promíchejte. Takto připravený bulgur promíchejte s masovou směsí a při podávání ozdobte strouhaným sýrem. Podávejte se zeleninovými saláty.