Zeleninová rýže na způsob rizota s kuřecím masem

Souboj s časem, který vždycky vyhrajeme                                                                                                   

 

2 až 3 porce - záleží jak vám bude chutnat a kolik rizota sníte


Suroviny:

 

Postup:

Obsah sáčku Zeleninové rýže z Rychlého vaření vysypeme do 400 ml studené vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme ještě cca 3 minuty dojít. Takto připravenou rýži dále zpracováváme nebo rovnou konzumujeme.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a restujeme doměkka. Poté smícháme s uvařenou zeleninovou rýží, přidáme najemno nakrájenou petrželovou nať a důkladně promícháme, pro zjemnění pokrmu můžeme přidat dílek másla. Při podávání sypeme strouhaným sýrem a jemně pokapeme olivovým olejem. 


Náš tip: Tento produkt (Zeleninová rýže) můžeme použít i jako bezmasou variantu s možností dle vlastního uvážení místo masa přidat jakoukoliv zeleninu, kterou na másle orestujeme a smícháme do uvařené zeleninové rýže. Podávejte se sterilovanou zeleninou nebo zeleninovými saláty.

Přejeme vám dobrou chuť!