Zeleninová rýže na způsob rizota s kuřecím masem

2 až 3 porce - záleží jak vám bude chutnat a kolik rizota sníte


Suroviny:

 

Postup:

Obsah sáčku Zeleninové rýže z Rychlého vaření vysypeme do 400 ml studené vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme ještě cca 3 minuty dojít. Takto připravenou rýži dále zpracováváme nebo rovnou konzumujeme.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, poté přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a restujeme doměkka. Poté smícháme s uvařenou zeleninovou rýží, přidáme najemno nakrájenou petrželovou nať a důkladně promícháme, pro zjemnění pokrmu můžeme přidat dílek másla. Při podávání sypeme strouhaným sýrem a jemně pokapeme olivovým olejem.


Náš tip: Tento produkt (Zeleninová rýže) můžeme použít i jako bezmasou variantu s možností dle vlastního uvážení místo masa přidat jakoukoliv zeleninu, kterou na másle orestujeme a smícháme do uvařené zeleninové rýže. Podávejte se sterilovanou zeleninou nebo zeleninovými saláty.

Přejeme vám dobrou chuť!