Zapečený chřest se šunkou a rajčaty, česnekovo - jogurtový dip

Velmi výživné a zdravé jídlo nejen na horké letní dny.                                                                                                                  

                                                                                     

Recept pro 2 porce


Suroviny:

 

Postup:

Škrabkou na brambory oloupeme čerstvý chřest, opatrně začínáme pod hlavičkou směrem ke kořenu, dřevnatý konec odřízneme. Chřest vložíme do osolené vařící se vody, poté ihned vypneme a necháme chřest dle chuti /na skus/ změknout. Máme-li zeleninu měkkou, opatrně scedíme a zchladíme studenou vodou, poté na cedníku necháme okapat. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěného másla Ghí, vložíme chřest, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme, opečený chřest vyjmeme.

Na másle po opékání chřestu krátce z obou stran opečeme na plátky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. Přepuštěným máslem Ghí si vymažeme zapékací misku, jejíž dno vyskládáme opečeným chřestem, na chřest dáme plátky šunky, poté poklademe opečená rajčata a zasypeme částí nasekané petrželové natě. Nakonec zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně, do kterých vmícháme nastrouhaný sýr, již nesolíme. Pečeme v rozehřáté troubě při 150 °C dozlatova.

 

Česnekovo - jogurtový dip:

Do bílého jogurtu zamícháme nastrouhaný česnek, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, důkladně zamícháme.

 

Náš tip: Podáváme s našimi ochucenými kuskusy či bulgury a různými zeleninovými saláty, či sterilovanou zeleninou

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení