MIX GRIL - Vepřová panenka v pikantní marinádě Jalapeno s grilovanými švestkami

Hledáte tip na chutnou večeři? Příprava vepřové panenky je zaručeně dobrou volbou. Vyzkoušejte náš recept a potěšte své blízké.                                                                                                                                

 

Na 2 porce:

  • 400 g vepřová panenka – 200 g na porci
  • pasta ze zelených chilli jalapeno
  • sůl, pepř
  • olej
  • sušené švestky
  • cibulové čatní
  • plátky anglické slaniny
  • párátka (nejlépe bambusová namočená  ve studené vodě > na grilu neshoří)

 

Postup:

Paste ze zelených chilli jalapeno(množství podle chuti) rozmícháme ve dvou polévkových lžících olivového oleje a vetřeme do očištěných vepřových panenek. Panenky na povrchu osolíme a opepříme, poté vložíme do misky, přikryjeme alobalem a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Poté maso grilujeme z obou stran a propečeme dle chuti (nejoblíbenější příprava je medium -  cca 4 minuty z každé strany, záleží také na velikosti panenky). Poté necháme panenku cca 1 minutu odpočinout např. na teplém talíři. Podáváme s cibulovým čatní a grilovanými švestkami:

Sušenou švestku zabalíme do plátku anglické slaniny, spíchneme párátkem a  pomaličku ze všech stran pěkně ogrilujeme.

Jako přílohu použijeme Kuskus s rajčaty nebo Bulgur s restovanou cibulkou