MIX GRIL - Vepřová panenka v pikantní marinádě Jalapeno s grilovanými švestkami

Hledáte tip na chutnou večeři? Příprava vepřové panenky je zaručeně dobrou volbou. Vyzkoušejte náš recept a potěšte své blízké.                                                                                                                                

 

Na 2 porce:

  • 400 g vepřová panenka – 200 g na porci
  • pasta ze zelených chilli jalapeno
  • sůl, pepř
  • olej
  • sušené švestky
  • cibulové čatní
  • plátky anglické slaniny
  • párátka (nejlépe bambusová namočená  ve studené vodě > na grilu neshoří)

 

Postup:

Paste ze zelených chilli jalapeno(množství podle chuti) rozmícháme ve dvou polévkových lžících olivového oleje a vetřeme do očištěných vepřových panenek. Panenky na povrchu osolíme a opepříme, poté vložíme do misky, přikryjeme alobalem a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Poté maso grilujeme z obou stran a propečeme dle chuti (nejoblíbenější příprava je medium -  cca 4 minuty z každé strany, záleží také na velikosti panenky). Poté necháme panenku cca 1 minutu odpočinout např. na teplém talíři. Podáváme s cibulovým čatní a grilovanými švestkami:

Sušenou švestku zabalíme do plátku anglické slaniny, spíchneme párátkem a  pomaličku ze všech stran pěkně ogrilujeme.

Jako přílohu použijeme Kuskus s rajčaty nebo Bulgur s restovanou cibulkou

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení