MIX GRIL - Vepřová panenka v pikantní marinádě Jalapeno s grilovanými švestkami

Na 2 porce:

 

Postup:

Pastu ze zelených chilli jalapeno (množství podle chuti) rozmícháme ve dvou polévkových lžících salátového oleje a vetřeme do očištěných vepřových panenek. Panenky na povrchu osolíme a opepříme, poté vložíme do misky, přikryjeme alobalem a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Poté maso grilujeme z obou stran a propečeme dle chuti (nejoblíbenější příprava je medium -  cca 4 minuty z každé strany, záleží také na velikosti panenky). Poté necháme panenku cca 1 minutu odpočinout např. na teplém talíři. Podáváme s cibulovým  čatní a grilovanými švestkami:

Sušenou švestku zabalíme do plátku anglické slaniny, spíchneme párátkem a  pomaličku ze všech stran pěkně ogrilujeme.

Jako přílohu použijeme Kuskus s rajčaty nebo Bulgur s restovanou cibulkou