Variace na houbového kubu

 

 

HOUBOVÝ KUBA Z RÝŽE

 

Na 2 porce budeme potřebovat:

 

1 x Houbová rýže

1 polévková lžíce GHÍ – přepuštěné máslo

špetka soli, pepře, drceného kmínu a majoránky

1 stroužek česneku

1 menší cibule

1 polévková lžíce nasekané petrželové natě

 

Postup přípravy:

 

Přepuštěné máslo rozehřejeme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a posekaný česnek, restujeme do sklovata. Poté přidáme špetku drceného kmínu a za stálého míchání společně krátce orestujeme. Do takto připraveného základu přidáme dle návodu na obalu uvařenou houbovou rýži a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a nakonec přidáme najemno nasekanou petrželovou nať. Takto připravený pokrm přendáme do přepuštěným máslem vymazané zapékací misky, uhladíme a dáme zapéct. Pečeme při 150 °C cca 10 – 15 minut.

Podáváme s kysaným zelím, červenou řepou nebo sterilovanou okurkou. Vhodné jsou také různé zeleninové saláty.

 

 

  

HOUBOVÝ KUBA Z BULGURU

 

Na 2 porce budeme potřebovat:

 

1x Bulgur s restovanou cibulkou

1 menší cibule

2 stroužky česneku

2 polévkové lžíce sušených hub

1 polévková lžíce přepuštěného másla GHÍ

sůl, pepř, drcený kmín, majoránka

 

Postup přípravy:

 

Na přepuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno posekaný česnek a předem namočené houby. Vycezené houby a za stálého míchání krátce orestujeme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín a stále restujeme, během restování můžeme základ podlít vycezenou vodou z hub. Do takto připraveného základu zamícháme dle návodu uvařený Bulgur s restovanou cibulkou, promícháme a okořeníme majoránkou. Takto připravený pokrm přendáme do přepuštěným máslem vymazané zapékací misky, uhladíme a dáme zapéct. Pečeme při 150 °C cca 10 – 15 minut.

Podáváme s kysaným zelím, červenou řepou nebo sterilovanou okurkou. Vhodné jsou také různé zeleninové saláty.