Variace na houbového kubu

 

 

HOUBOVÝ KUBA Z RÝŽE

 

Na 2 porce budeme potřebovat:

 

1 x Houbová rýže

1 polévková lžíce GHÍ – přepuštěné máslo

špetka soli, pepře, drceného kmínu a majoránky

1 stroužek česneku

1 menší cibule

1 polévková lžíce nasekané petrželové natě

 

Postup přípravy:

 

Přepuštěné máslo rozehřejeme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a posekaný česnek, restujeme do sklovata. Poté přidáme špetku drceného kmínu a za stálého míchání společně krátce orestujeme. Do takto připraveného základu přidáme dle návodu na obalu uvařenou houbovou rýži a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a nakonec přidáme najemno nasekanou petrželovou nať. Takto připravený pokrm přendáme do přepuštěným máslem vymazané zapékací misky, uhladíme a dáme zapéct. Pečeme při 150 °C cca 10 – 15 minut.

Podáváme s kysaným zelím, červenou řepou nebo sterilovanou okurkou. Vhodné jsou také různé zeleninové saláty.

 

 

  

HOUBOVÝ KUBA Z BULGURU

 

Na 2 porce budeme potřebovat:

 

1x Bulgur s restovanou cibulkou

1 menší cibule

2 stroužky česneku

2 polévkové lžíce sušených hub

1 polévková lžíce přepuštěného másla GHÍ

sůl, pepř, drcený kmín, majoránka

 

Postup přípravy:

 

Na přepuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno posekaný česnek a předem namočené houby. Vycezené houby a za stálého míchání krátce orestujeme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín a stále restujeme, během restování můžeme základ podlít vycezenou vodou z hub. Do takto připraveného základu zamícháme dle návodu uvařený Bulgur s restovanou cibulkou, promícháme a okořeníme majoránkou. Takto připravený pokrm přendáme do přepuštěným máslem vymazané zapékací misky, uhladíme a dáme zapéct. Pečeme při 150 °C cca 10 – 15 minut.

Podáváme s kysaným zelím, červenou řepou nebo sterilovanou okurkou. Vhodné jsou také různé zeleninové saláty.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení