Vaječná omeleta plněná restovanou zeleninou, ochucená pestem z medvědího česneku

Suroviny:

Na omeletu:

  • 3 ks vajec
  • 50 ml smetany 33 %
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř dle chuti
  • olej


Na zeleninovou směs:

  • 50 g paprika červená
  • 50 g paprika žlutá
  • 1 ks cibule
  • 50g cuketa
  • 3 ks žampiony čerstvé
  • malý špalíček pórku
  • pesto z medvědího česneku
  • 50 g strouhaného sýra
  • sůl, pepř dle chuti

 

Postup:

Do misky rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hladkou mouku, sůl, pepř a důkladně rozmícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme do ní vaječnou směs, během pečení vařečkou párkrát omeletu odškrábneme od dna pánve a vrátíme do původního tvaru. Hotovou omeletu stáhneme na talíř, na pánvi po omeletě rozpálíme trochu oleje, vložíme najemno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Dále pak přidáme na kostky nakrájené papriky, na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou cuketu a najemno nakrájený pórek, osolíme, opepříme, ochutíme pestem z medvědího česneku a krátce společně orestujeme. Zelenina musí být tzv. na skus. Hotovou zeleninovou směsí naplníme vaječnou omeletu, zasypeme strouhaným sýrem, zabalíme a můžeme podávat.

Náš tip: Omeletu podávejte s různými studenými omáčkami, salsami, dipy. K omeletě můžete také zakousnout různé druhy pečiva.