Vaječná omeleta plněná restovanou zeleninou, ochucená pestem z medvědího česneku

Rychlá, skvělá snídaně, která Vám dodá energii na celé dopoledne. A navíc za chvilku hotová                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Suroviny:

Na omeletu:

  • 3 ks vajec
  • 50 ml smetany 33 %
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř dle chuti
  • olej


Na zeleninovou směs:

  • 50 g paprika červená
  • 50 g paprika žlutá
  • 1 ks cibule
  • 50g cuketa
  • 3 ks žampiony čerstvé
  • malý špalíček pórku
  • pesto z medvědího česneku
  • 50 g strouhaného sýra
  • sůl, pepř dle chuti

 

Postup:

Do misky rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hladkou mouku, sůl, pepř a důkladně rozmícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme do ní vaječnou směs, během pečení vařečkou párkrát omeletu odškrábneme od dna pánve a vrátíme do původního tvaru. Hotovou omeletu stáhneme na talíř, na pánvi po omeletě rozpálíme trochu oleje, vložíme najemno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Dále pak přidáme na kostky nakrájené papriky, na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou cuketu a najemno nakrájený pórek, osolíme, opepříme, ochutíme pestem z medvědího česneku a krátce společně orestujeme. Zelenina musí být tzv. na skus. Hotovou zeleninovou směsí naplníme vaječnou omeletu, zasypeme strouhaným sýrem, zabalíme a můžeme podávat.

Náš tip: Omeletu podávejte s různými studenými omáčkami, salsami, dipy. K omeletě můžete také zakousnout různé druhy pečiva.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení