Rýže s višněmi a skořicí s vanilkovou zakysanou smetanou a čerstvým ovocem

Suroviny pro 2 až 3 porce:

  • 1 ks Rýže s višněmi a skořicí – Rychlé vaření
  • 100 g zakysaná smetana
  • 1 ks citron
  • 1x vanilkový cukr
  • čerstvé ovoce
  • polévková lžíce másla

    Postup: Obsah sáčku vysypeme do 400 ml studené vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, než se vyvaří veškerá voda Poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme ještě cca 3 minuty dojít.
    Zakysanou smetanu ochutíme citronovou kůrou a vanilkovým cukrem a důkladně promícháme. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky, na pánvi rozpustíme máslo a jablka na něm krátce orestujeme, poté promícháme s připravenou višňovou rýží a dle chuti můžeme přisladit. Při podávání zdobíme ochucenou zakysanou smetanou.

    Náš tip: Ovocnou rýži můžeme vyladit jakýmkoliv ovocem čerstvým nebo konzervovaným a jako dip můžeme použít bílý nebo ovocný jogurt.