Rýže s brusnicemi a rozmarýnem – Vepřová panenka špikovaná anglickou slaninou s žampionovou omáčkou

Suroviny pro 2 porce:

  • 1 ks Rýže s brusnicemi a rozmarýnem – Rychlé vaření
  • 400 g vepřové panenky
  • špalík anglické slaniny
  • sůl, pepř, olej
  • žampiony čerstvé cca 6 ks
  • polévková lžíce másla
  • smetana

    Postup: Obsah sáčku vysypeme do 400 ml studené vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme ještě cca 3 minuty dojít.Vepřovou panenku nakrojíme na dva stejné válečky o velikosti jedné porce. Do středu každého válečku vytvoříme dlouhým špičatým nožem kapsu, do které vložíme díl anglické slaniny o velikosti celého otvoru, maso na povrchu osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a ze všech stran na něm opečeme špikovanou vepřovou panenku, dle velikosti a způsobu propečení cca 5–6 min – Medium. Poté panenku vyndáme, do pánve přidáme lžíci másla a na plátky nakrájené žampiony, krátce opečeme a zalijeme smetanou, krátce provaříme a dle chuti osolíme a opepříme. 


Náš tip: Rýže s brusnicemi a rozmarýnem – nebojte se experimentovat, tato příloha se hodí k pečeným masům a výborná je také ke zvěřině.