Rýže s brusnicemi a rozmarýnem – Vepřová panenka špikovaná anglickou slaninou s žampionovou omáčkou

Rýže s brusnicemi a rozmarýnem je ideální volba k masům, neváhejte ji vyzkoušet!                                                                                                    

Suroviny pro 2 porce:

  • 1 ks Rýže s brusnicemi a rozmarýnem – Rychlé vaření
  • 400 g vepřové panenky
  • špalík anglické slaniny
  • sůl, pepř, olej
  • žampiony čerstvé cca 6 ks
  • polévková lžíce másla
  • smetana

    Postup: Obsah sáčku vysypeme do 400 ml studené vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme ještě cca 3 minuty dojít. Vepřovou panenku nakrojíme na dva stejné válečky o velikosti jedné porce. Do středu každého válečku vytvoříme dlouhým špičatým nožem kapsu, do které vložíme díl anglické slaniny o velikosti celého otvoru, maso na povrchu osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a ze všech stran na něm opečeme špikovanou vepřovou panenku, dle velikosti a způsobu propečení cca 5–6 min – Medium. Poté panenku vyndáme, do pánve přidáme lžíci másla a na plátky nakrájené žampiony, krátce opečeme a zalijeme smetanou, krátce provaříme a dle chuti osolíme a opepříme. 


Náš tip: Rýže s brusnicemi a rozmarýnem – nebojte se experimentovat, tato příloha se hodí k pečeným masům a výborná je také ke zvěřině.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení