Rybí filé v citronové omáčce, kuskus s rajčaty

Na 2 porce potřebujeme: 

 

Návod k přípravě:

Rybí filé:

Na rozpáleném olivovém oleji opečeme porce filé z obou stran dozlatova, osolíme přidáme kmín, zakápneme šťávou z citronu, přidáme máslo a za stálého přelévání fílé výpekem krátce provaříme na konec přidáme najemno nakrájenou petrželovou nať.

Kuskus s rajčaty:

Obsah sáčku 200 g nasypeme do 200 ml vařící se vody a za stálého míchání vaříme cca 30 vteřin, poté odstavíme ze zdroje tepla, přiklopíme poklicí a necháme 5 – 10 min odležet, poté promícháme a můžeme podávat. Podáváme tak, že na talíř doprostřed navrstvíme kuskus s rajčaty, na vrh položíme rybí filé a celý pokrm přelijeme citrónovo-máslovou šťávou.

Malá rada

Kuskus – při přípravě vařit nemusíme, stačí ho zalít vařicí se vodou a nechat pod poklicí odležet, o malinko se nám prodlouží doba přípravy, musíme ho nechat o pár minutek déle odležet, ale vždy musíme dodržet správný poměr vody a kuskusu.