Urodilo se Vám letos na zahrádce mraky zeleniny a už nevíte co s ní? Připravili jsme pro Vás jednoduchý recept na rychlý a chutný oběd či večeři.
Suroviny na 2 porce:
- 1x kuskus 200 g dle výběru (jako další variantu tohoto receptu můžeme místo kuskusu použít i různě ochucený bulgur)
- 3 barvy papriky kapie
- 1 x cuketa
- cibule červená i žlutá
- žampiony
- česnek
- sůl
- pepř
- snítka rozmarýnu a tymiánu
- petrželová nať
- olivový olej
Návod k přípravě:
- kuskus, nebo bulgur připravíme dle návodu na obalu;
- papriku očistíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na hrubší kusy, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozebereme na jednotlivé plátky, žampiony dle velikosti necháme celé /měřítko je jedno sousto na vidličce/, cuketu nakrájíme na kolečka o tloušťce 0,5 cm, oloupaný česnek nakrájíme na plátky;
- na pánev do rozpáleného olivového oleje postupně vkládáme zeleninu dle tvrdosti, začínáme cibulí, paprikou, žampiony, poté vložíme bylinky, cuketu a nakonec přidáme najemno nakrájený česnek, osolíme a opepříme, vše důkladně promícháváme a restujeme, až bude zelenina tzv. na skus;
- chcete-li připravit zeleninu s omáčkou, na konec přidejte drcená rajčata a krátce povařte.
⭐️ NÁŠ TIP – tento pokrm můžeme doplnit strouhaným (rostlinným) sýrem, fetou či balkánem