Zeleninový krém s libečkovým pestem

Na 4 porce potřebujeme:

 

Návod k přípravě:

Přepuštěné máslo si rozehřejeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. K cibuli přisypeme nadrobno nakrájený česnek, na dílky nakrájenou kořenovou zeleninu, brambory a společně restujeme cca 3 minuty, poté osolíme a podlijeme studenou vodou cca 1,5 l a vaříme doměkka. Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka, když bude polévka hustá, naředíme ji dle libosti vodou. Když bude polévka řídká, svaříme ji do požadované hustoty (samozřejmě ji můžeme zahustit máslovou jíškou) poté dochutíme libečkovým pestem, krátce provaříme a můžeme podávat.

 

Náš tip:

Při podávání ozdobte polévku pár kapkami olivového oleje, nebo některým z našich nabízených olejů (zvýrazníme tím chuť). Do polévky můžeme přidat na sucho upražené žemlové krutony a pro masožravce na kostičky nakrájenou a orestovanou anglickou slaninu