Nepečené cukroví trochu jinak

 

 

Nestíháte upéct vánoční cukroví? Máme pro Vás alternativu, kterou si oblíbíte.                                                                                    

 

 

Ingredience:

 

1x balení bulgur s jablky a skořicí

5 velkých lžic GHÍ – přepuštěné máslo

Podle chuti: rozinky, oříšky, kokos,

 

Na ozdobení:

Kokos, ořechy, skořice, rozniky, mleté ořechy

 

Postup:

Bulgur uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření necháme vychladit a přimícháme GHÍ, rozinky nebo oříšky a trochu skořice. Necháme přes noc ztuhnout v lednici. Aby se lépe bulgur tvaroval do kuliček, trochu ho promixujeme tyčovým mixérem. Z hmoty děláme kuličky o velikosti vlašského oříšku, které potom můžeme obalit v kokosu nebo v mletých ořechách. Na ozdobu použijeme rozinky, mandle, plátky kokosu apod.