MIX SALÁT - Zeleninový salát s marinádou z libečkového pesta

Suroviny:

 

Postup:

Vytvoříme marinádu: Libečkové pesto naředíme salátovým olejem, lehce osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, osladíme a důkladně zamícháme. Množství záleží na použité zelenině, ta by měla být vždy důkladně obalená marinádou.

Zeleninu si nakrájíme na kousky, listy salátů můžeme natrhat, důkladně promícháme s vychlazenou marinádou a posypeme uvařenou Quinoa černou.

 

Příprava:

Quinoa černá – propláchněte a vložte do hrnce s vodou. Přiveďte k varu, nechte 5 minut vařit, poté odstavte ze zdroje tepla, přiklopte poklicí a nechte dojít.  Voda se vstřebá.  Na 1 díl Quinoi použijeme 1,5 dílu vody.

 

Náš tip:

Do takto připraveného salátu můžeme zamíchat Zeleninový kuskus či Zeleninový bulgur a máme super sváču v krabičce do práce :)