Meruňkový kuskus s rozinkami a jogurtovým přelivem

Na 2 porce potřebujeme:

 

Návod k přípravě:

Meruňkový kuskus s rozinkami:

Obsah sáčku 200 g nasypeme do 200 ml vařící se vody a za stálého míchání vaříme cca 30 vteřin, poté odstavíme ze zdroje tepla, přiklopíme poklicí a necháme 5 – 10 min odležet, poté promícháme a můžeme podávat.

 

Jogurtový přeliv:

Do bílého jogurtu nastrouháme dle chuti kůru z citronu, přidáme jeden pytlíček vanilkového cukru a důkladně promícháme. Takto připraveným přelivem zdobíme kuskus při podávání. Meruňkový kuskus můžeme podávat jak za tepla jako hlavní jídlo, tak i za studena jako lahodný dezert.

 

Malá rada:

Kuskus – při přípravě vařit nemusíme, stačí ho zalít vařicí se vodou a nechat pod poklicí odležet, o malinko se nám prodlouží doba přípravy, musíme ho nechat o pár minutek déle odležet, ale vždy musíme dodržet správný poměr vody a kuskusu.