Neokoukaná klasika, kterou miluje snad každý....
Na 2 porce potřebujeme:
- meruňkový kuskus s rozinkami 1 balení (200 g)
- bílý jogurt 100 g
- citron
- vanilkový cukr
Návod k přípravě:
Meruňkový kuskus s rozinkami:
Obsah sáčku 200 g nasypeme do 200 ml vařící se vody a za stálého míchání vaříme cca 30 vteřin, poté odstavíme ze zdroje tepla, přiklopíme poklicí a necháme 5 – 10 min odležet, poté promícháme a můžeme podávat.
Jogurtový přeliv:
Do bílého jogurtu nastrouháme dle chuti kůru z citronu, přidáme jeden pytlíček vanilkového cukru a důkladně promícháme. Takto připraveným přelivem zdobíme kuskus při podávání. Meruňkový kuskus můžeme podávat jak za tepla jako hlavní jídlo, tak i za studena jako lahodný dezert.
Malá rada:
Kuskus – při přípravě vařit nemusíme, stačí ho zalít vařicí se vodou a nechat pod poklicí odležet, o malinko se nám prodlouží doba přípravy, musíme ho nechat o pár minutek déle odležet, ale vždy musíme dodržet správný poměr vody a kuskusu.