Kuře pečené na jablkách s houbami

Vyzkoušejte původní staročeský recept...                                                                                                  

 

Suroviny na 4 porce:

  • Kuře naporcované 1 ks – nechceme – li se porcovat s kuřetem, můžeme použít stehna, čtvrtky, paličky – běžné části kuřete, které koupíme již připravené od řezníka
  • Houby čerstvé mix 200 g, použijeme – li houby sušené, musíme je předem namočit, min. 1 hodinu
  • Slanina 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Máslo ¼
  • Jablka 2 ks
  • Pepř celý cca 10 kuliček, sůl
  • Jalovec cca 4 kuličky
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián – snítka, použijeme – li čerstvý, špetka použijeme – li sušený

 

Návod k přípravě:

V pekáči orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme díl másla, nahrubo nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Dále přidáme na kostky nakrájená a oloupaná jablka bez jadřinců, houby, koření a vše společně krátce orestujeme. Podlijeme sklenicí vody cca 2 dcl. Na vrch vyskládáme porce osoleného kuřete. Poté pečeme v rozehřáté troubě při 160 °C do měkka. Během pečení kuře podléváme a přeléváme výpekem – bude křehčí a šťavnatější. 20 minut před dokončením poklademe kuře zbylým máslem a necháme dopéct. 

 


Náš tip:

Jako přílohu vybírejte mezi našimi bulgury, kuskusy a rýžemi, při podávání podlévejte kuře výpekem.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení