KISIR – turecký salát z bulguru a zeleniny, turecký národní pokrm

Suroviny na 4 porce:

  • 1x zeleninový bulgur 200g
  • 2x rajče
  • 1x kapie červená
  • 1x okurka
  • petrželová nať
  • rajčatová šťáva (nebo drcená rajčata ve vlastní šťávě)
  • jarní cibulka, citron
  • olivový olej
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • dle chuti a kdo má rád chilli papričky!

 

Návod k přípravě:

  •  zeleninový bulgur uvaříme dle návodu na obalu
  • rajčata, papriku a okurku omyjeme a nakrájíme na kostky /papriku očistíme a zbavíme jádřince/, jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s natí na jemná kolečka, petrželovou nať opláchneme a nakrájíme najemno
  • v misce smícháme drcená rajčata i se šťávou, olivový olej, citronovou šťávu, osolíme a opepříme
  • poté vše smícháme s uvařeným bulgurem
  • kdo má rád pálivé, přidá najemno nasekanou chilli papričkou

    Náš tip:

Podávejte vychlazený, jako lehký samostatný pokrm (salát) nebo jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům či rybám.