Oblíbený salátek, ze kterého budete mít pocit svěžesti
Suroviny na 4 porce:
- 1x zeleninový bulgur 200g
- 2x rajče
- 1x kapie červená
- 1x okurka
- petrželová nať
- rajčatová šťáva (nebo drcená rajčata ve vlastní šťávě)
- jarní cibulka, citron
- olivový olej
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
- dle chuti a kdo má rád chilli papričky!
Návod k přípravě:
- zeleninový bulgur uvaříme dle návodu na obalu
- rajčata, papriku a okurku omyjeme a nakrájíme na kostky /papriku očistíme a zbavíme jádřince/, jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s natí na jemná kolečka, petrželovou nať opláchneme a nakrájíme najemno
- v misce smícháme drcená rajčata i se šťávou, olivový olej, citronovou šťávu, osolíme a opepříme
- poté vše smícháme s uvařeným bulgurem
- kdo má rád pálivé, přidá najemno nasekanou chilli papričkou
Náš tip:
Podávejte vychlazený, jako lehký samostatný pokrm (salát) nebo jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům či rybám.