KISIR – turecký salát z bulguru a zeleniny, turecký národní pokrm

Oblíbený salátek, ze kterého budete mít pocit svěžesti                                                                                                 

Suroviny na 4 porce:

  • 1x zeleninový bulgur 200g
  • 2x rajče
  • 1x kapie červená
  • 1x okurka
  • petrželová nať
  • rajčatová šťáva (nebo drcená rajčata ve vlastní šťávě)
  • jarní cibulka, citron
  • olivový olej
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • dle chuti a kdo má rád chilli papričky!

 

Návod k přípravě:

  •  zeleninový bulgur uvaříme dle návodu na obalu
  • rajčata, papriku a okurku omyjeme a nakrájíme na kostky /papriku očistíme a zbavíme jádřince/, jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s natí na jemná kolečka, petrželovou nať opláchneme a nakrájíme najemno
  • v misce smícháme drcená rajčata i se šťávou, olivový olej, citronovou šťávu, osolíme a opepříme
  • poté vše smícháme s uvařeným bulgurem
  • kdo má rád pálivé, přidá najemno nasekanou chilli papričkou

    Náš tip:

Podávejte vychlazený, jako lehký samostatný pokrm (salát) nebo jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům či rybám.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení