Recept, který si zamilujete. Těšíte se na pokrmy, které uvaříte snadno a rychle a přitom objevíte více zajímavých chutí? Tak tento recept je přesně pro Vás!
Na 4 porce potřebujeme:
- 1x Bulgur s restovanou cibulkou Rychlé Vaření 200 g
- 500 g kapusty
- česnek dle chuti
- olivový olej
- 4 ks vajec
- strouhanka
- muškátový květ dle chuti
- sůl
- pepř
- petrželová nať
Návod k přípravě:
-
500 g kapusty – listy, spaříme ve vroucí osolené vodě cca 3–5 min, poté propláchneme studenou vodou až do úplného vychladnutí
-
Mezitím si uvaříme bulgur, který necháme odstát. Vychladlou kapustu nakrájíme na krátké asi 0,5 cm široké nudličky, přidáme najemno utřený česnek, vejce, sůl, pepř, najemno nasekanou petrželovou nať, muškátový květ a strouhanku, vše důkladně promícháme a spojíme v těsto tak, aby nám drželo pěkně pohromadě.
-
poté z těsta tvarujeme placičky, které pokládáme na plech vyložený promaštěným pečícím papírem, pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 10 – 15 min dle barvy, před vložením do trouby je nutné placičky z vrchu potřít olivovým olejem.
Náš tip – podávejte se zeleninovým salátem a česnekovým dipem.
Česnekový dip:
Díl majonézy smíchejte se stejným dílem zakysané smetany, osolíme, opepříme, dle chuti osladíme a důkladně promícháme s najemno nastrouhaným česnekem a najemno nasekanou pažitkou.