Houbová sezóna je tady, vychutnejme si je trošku jinak....
Suroviny na 2 porce
- Čerstvé houby mix 200 g
- Sůl, pepř
- Cibule 1 ks, česnek dle chuti
- Snítka rozmarýnu
- Citron 1 ks
- Petrželová nať – hrstka
- Máslo – nebo přepuštěné máslo GHÍ
Návod k přípravě
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme snítku rozmarýnu, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka (dle potřeby podléváme vodou), když jsou houby měkké, přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě a dle chuti zakápneme citronem.
Náš tip
Tento jednoduchý pokrm podáváme k našim již ochuceným přílohám, jako jsou bulgury, kuskusy či rýže. Houbové ragú je též vhodným doplňkem ke grilovaným masům.