Houbové ragú

Suroviny na 2 porce

  • Čerstvé houby mix 200 g
  • Sůl, pepř
  • Cibule 1 ks, česnek dle chuti
  • Snítka rozmarýnu
  • Citron 1 ks
  • Petrželová nať – hrstka
  • Máslo – nebo přepuštěné máslo GHÍ


Návod k přípravě

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme snítku rozmarýnu, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka (dle potřeby podléváme vodou), když jsou houby měkké, přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě a dle chuti zakápneme citronem.


Náš tip

Tento jednoduchý pokrm podáváme k našim již ochuceným přílohám, jako jsou bulgury, kuskusy či rýže. Houbové ragú je též vhodným doplňkem ke grilovaným masům.