Filátko ze pstruha pečené na másle s grilovanými cherry rajčaty, zeleninový kuskus

Na 2 až 3 porce potřebujeme:

  • Zeleninový kuskus 200 g (jedno balení)
  • 2 ks pstruh (lze i filé)
  • Přepuštěné máslo GHÍ
  • Sůl, pepř, citron, petrželová nať

    Návod k přípravě:
    Filety ze pstruha po obou stranách osolte a opepřete, vložte na pánev, kde jsme si rozehřáli polévkovou lžíci přepuštěného másla GHÍ, pstruha vkládáme do pánve vždy kůží dolů a z obou stran opečte dozlatova. Do pánve po pstruhovi vložte cherry rajčata a pomalu a krátce je ze všech stran opékejte, rajčata okořeňte a po lehkém změknutí vyndejte. Podáváme se zeleninovým kuskusem, který jsme si připravili dle návodu na obalu. Při podávání filátka ze pstruha přelijte výpekem po opékání a posypte najemno nakrájenou petrželovou natí, ozdobte řezem citronu.