Čočka na kyselo s opečenou klobáskou a sázeným vejcem – pro vegetariány jenom s vejcem

2 porce až 3 porce za 15 minut

 

Suroviny:

 

Postup: Obsah sáčku nasypejte do hrnce, zalijte 600 ml studené vody. Přiveďte k varu, poté vařte za občasného míchání na mírném plameni asi 10 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavte, přiklopte poklicí a nechte ještě 3 minuty dojít, poté zamíchejte a můžete podávat.

 

Na pánvi rozehřejte olej a opékejte klobásu ze všech stran dokřupava, poté klobásy vyndejte a nechte okapat přebytečný tuk, na pánev po klobásách rozklepněte vejce, osolte a opepřete a dle vaší chuti upečte.

 

Čočku na kyselo podávejte s opečenou klobásou a sázeným vejcem nebo jen s klobásou.

Pro vegetaryány jen se sázeným vejcem. 

 

Náš tip: Čočku na kyselo můžete též podávat jako bezmasou variantu bez jakýchkoliv uzenin a uzených mas s různě upravenými vejci, sterilovanou zeleninou nebo zeleninovými saláty.

 

Čočku na kyselo můžeme za studena použít i jako základ na různé zeleninové saláty.

 

Dobrou chuť!