Stará česká klasika, na které si pochutná každý z nás.
2 porce až 3 porce za 15 minut
Suroviny:
- 1 ks Čočka na kyselo – Rychlé vaření
- 2 ks klobásy – dle chuti – papriková, šunková apod.
- 2 ks vejce
- sůl, pepř, olej
Postup: Obsah sáčku nasypejte do hrnce, zalijte 600 ml studené vody. Přiveďte k varu, poté vařte za občasného míchání na mírném plameni asi 10 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavte, přiklopte poklicí a nechte ještě 3 minuty dojít, poté zamíchejte a můžete podávat.
Na pánvi rozehřejte olej a opékejte klobásu ze všech stran dokřupava, poté klobásy vyndejte a nechte okapat přebytečný tuk, na pánev po klobásách rozklepněte vejce, osolte a opepřete a dle vaší chuti upečte.
Čočku na kyselo podávejte s opečenou klobásou a sázeným vejcem nebo jen s klobásou.
Pro vegetaryány jen se sázeným vejcem.
Náš tip: Čočku na kyselo můžete též podávat jako bezmasou variantu bez jakýchkoliv uzenin a uzených mas s různě upravenými vejci, sterilovanou zeleninou nebo zeleninovými saláty.
Čočku na kyselo můžeme za studena použít i jako základ na různé zeleninové saláty.
Dobrou chuť!