Čočka na kyselo s opečenou klobáskou a sázeným vejcem – pro vegetariány jenom s vejcem

Stará česká klasika, na které si pochutná každý z nás.                           

     

                                                               

2 porce až 3 porce za 15 minut

 

Suroviny:

 

Postup: Obsah sáčku nasypejte do hrnce, zalijte 600 ml studené vody. Přiveďte k varu, poté vařte za občasného míchání na mírném plameni asi 10 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavte, přiklopte poklicí a nechte ještě 3 minuty dojít, poté zamíchejte a můžete podávat.

 

Na pánvi rozehřejte olej a opékejte klobásu ze všech stran dokřupava, poté klobásy vyndejte a nechte okapat přebytečný tuk, na pánev po klobásách rozklepněte vejce, osolte a opepřete a dle vaší chuti upečte.

 

Čočku na kyselo podávejte s opečenou klobásou a sázeným vejcem nebo jen s klobásou.

Pro vegetaryány jen se sázeným vejcem. 

 

Náš tip: Čočku na kyselo můžete též podávat jako bezmasou variantu bez jakýchkoliv uzenin a uzených mas s různě upravenými vejci, sterilovanou zeleninou nebo zeleninovými saláty.

 

Čočku na kyselo můžeme za studena použít i jako základ na různé zeleninové saláty.

 

Dobrou chuť!

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení