Chřest v omáčce z modrého sýra

Vařit rychle a chutně lze i bez masa, zkuste náš recept s bulgurem a chřestem                                                                                             

 

Suroviny pro 2 porce:

  • 1 ks bulgur zeleninový
  • 200 g čerstvého chřestu
  • 100 g modrého sýra – sýr s plísní uvnitř – např. Niva
  • 100 ml smetany
  • sůl, pepř dle chuti
  • 1 polévková lžíce přepuštěného másla Ghí 

    Postup: 
    Škrabkou na brambory oloupeme čerstvý chřest, opatrně začínáme pod hlavičkou směrem ke kořenu, dřevnatý konec odřízneme. Chřest vložíme do osolené vařící se vody, poté ihned vypneme a necháme chřest dle chuti /na skus/ změknout. Máme-li zeleninu měkkou, opatrně scedíme a schladíme studenou vodou, poté na cedníku necháme okapat. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěného másla Ghí, vložíme chřest, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme. Opečený chřest vyjmeme a do stejné pánve nalijeme smetanu, nasypeme nastrouhaný sýr a za stálého míchání za pomalého varu necháme sýr rozpustit. V případě husté konzistence omáčky můžeme ředit mlékem.

Náš tip: Podáváme s našimi ochucenými kuskusy či bulgury

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení