Chřest na másle se šunkou a sázeným vejcem, bulgur s restovanou cibulkou

Suroviny pro 2 porce:

  • 1 ks bulgur s restovanou cibulkou
  • 200 g čerstvého chřestu /cca 5 ks na porci/
  • 10 plátků šunky
  • 2 ks vajec
  • sůl, pepř dle chuti
  • 1 polévková lžíce přepuštěného másla Ghí

    Postup:

    Škrabkou na brambory oloupeme čerstvý chřest, opatrně začínáme pod hlavičkou směrem ke kořenu, dřevnatý konec odřízneme. Chřest vložíme do osolené vařící se vody, poté ihned vypneme a necháme chřest dle chuti /na skus/ změknout. Máme-li zeleninu měkkou, opatrně scedíme a schladíme studenou vodou, poté na cedníku necháme okapat. Okapaný chřest po jednotlivých kusech zabalíme do šunky a pečlivě utáhneme. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo Ghí, vložíme chřest, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme, opečený chřest vyjmeme. Na pánvi po opékání chřestu si běžným způsobem uděláme sázená vejce. Při servírování si talíř rozdělíme na třetiny, přičemž každá uvařená potravina zabírá svoji třetinu talíře, chřest zabalený v šunce můžeme přelít máslovým výpekem z pánve po opékání.

    Náš tip: Podáváme s našimi ochucenými kuskusy a bulgury a různými zeleninovými saláty, či sterilovanou zeleninou