Vánoční čas je za dveřmi, ochutnejte náš jablečný bulgur se skořicí
Na 2 porce potřebujeme:
- bulgur s jablky a skořicí 1 balení (200 g)
- bílý jogurt 100 g
- citron
- čerstvá máta
- med
Návod k přípravě:
Bulgur s jablky a skořicí:
Obsah sáčku 200 g nasypeme do 300 ml vařící se vody a za stálého míchání vařte cca 30 vteřin, poté odstavte ze zdroje tepla, přiklopte poklicí a nechte 5 – 10 min odležet, poté pokrm promíchejte a můžete podávat.
Jogurtový přeliv:
Do bílého jogurtu nastrouhejte dle chuti citronovou kůru, přidejte na drobno nasekané lístky čerstvé máty a dle chuti oslaďte medem. Tímto přelivem zdobte při podávání. Takto připravený bulgur můžeme podávat za tepla jako hlavní chod, nebo také za studena jako dezert.