Bulgur s jablky a skořicí zdobený bílým jogurtem s mátou a medem

Na 2 až 3 porce potřebujeme:

  • bulgur s jablky a skořicí 1 balení (200 g)
  • bílý jogurt 100 g
  • citron
  • čerstvá máta
  • med

    Návod k přípravě:

    Bulgur s jablky a skořicí:
    Obsah sáčku 200 g nasypeme do 300 ml vařící se vody a za stálého míchání vařte cca 30 vteřin, poté odstavte ze zdroje tepla, přiklopte poklicí a nechte 5–10 min odležet, poté pokrm promíchejte a můžete podávat.

    Jogurtový přeliv:
    Do bílého jogurtu nastrouhejte dle chuti citronovou kůru, přidejte nadrobno nasekané lístky čerstvé máty a dle chuti oslaďte medem. Tímto přelivem zdobte při podávání. Takto připravený bulgur můžeme podávat za tepla jako hlavní chod, nebo také za studena jako dezert.