Bleskové ratatouille s houbami

Suroviny na 4 porce

  • Paprika 3 barvy, od každé kus
  • Cuketa menší 1 ks
  • Rajčata 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek dle chuti
  • Sůl, pepř, olivový olej 100 ml
  • Tymián, rozmarýn od každého snítka
  • Petrželová nať – hrstka
  • Drcená rajčata ve vlastní šťávě 3 – 5 lžic, v krajních případech použijte kečup
  • Houby čerstvé mix – 400 g


Návod k přípravě:

Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky, rajčata a cuketu nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek najemno. Do kastrůlku dáme olej, do rozpáleného oleje dáme cibuli, česnek a orestujeme, přidáme papriky, pokrájené houby, sůl, pepř, bylinky, stále restujeme, přidáme zbytek zeleniny a restujeme doměkka (tzv. na skus), poté přidáme drcená rajčata, zarestujeme a na konec přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.



Náš tip:

Bleskové ratatouille s houbami servírujte jako bezmasý pokrm, jako přílohu můžete použít z naší nabídky ochucených bulgurů, kuskusů a rýže, tento pokrm můžete použít jako doplněk ke grilovaným masům či rybám. Ozdobíte-li pokrm při podávání strouhaným parmezánem, vytvoříte za opravdu krátkou chvíli luxusní oběd či večeři.