Oběd za 3, 2, 1...... Kdokoliv z nás si nějaký ten čas, přeci rád ušetří. :)
Suroviny na 4 porce
- Paprika 3 barvy, od každé kus
- Cuketa menší 1 ks
- Rajčata 3 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek dle chuti
Sůl, pepř, olivový olej 100 ml
- Tymián, rozmarýn od každého snítka
- Petrželová nať – hrstka
- Drcená rajčata ve vlastní šťávě 3 – 5 lžic, v krajních případech použijte kečup
- Houby čerstvé mix – 400 g
Návod k přípravě:
Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky, rajčata a cuketu nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek najemno. Do kastrůlku dáme olej, do rozpáleného oleje dáme cibuli, česnek a orestujeme, přidáme papriky, pokrájené houby, sůl, pepř, bylinky, stále restujeme, přidáme zbytek zeleniny a restujeme doměkka (tzv. na skus), poté přidáme drcená rajčata, zarestujeme a na konec přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.
Náš tip:
Bleskové ratatouille s houbami servírujte jako bezmasý pokrm, jako přílohu můžete použít z naší nabídky ochucených bulgurů, kuskusů a rýže, tento pokrm můžete použít jako doplněk ke grilovaným masům či rybám. Ozdobíte-li pokrm při podávání strouhaným parmezánem, vytvoříte za opravdu krátkou chvíli luxusní oběd či večeři.