Recepty

Filátko ze pstruha pečené na másle s grilovanými cherry rajčaty, zeleninový kuskus

Na 2 až 3 porce potřebujeme: Zeleninový kuskus 200 g (jedno balení) 2 ks pstruh (lze i filé) Přepuštěné máslo GHÍ Sůl, pepř, citron, petrželová naťNávod k přípravě:Filety ze pstruha po obou stranách osolte a opepřete, vložte na pánev, kde jsme si rozehřáli polévkovou lžíci přepuštěného másla GHÍ, pstruha vkládáme do pánve vždy kůží dolů a z obou stran&...

Bulgur s jablky a skořicí zdobený bílým jogurtem s mátou a medem

Na 2 až 3 porce potřebujeme: bulgur s jablky a skořicí 1 balení (200 g) bílý jogurt 100 g citron čerstvá máta med Návod k přípravě: Bulgur s jablky a skořicí:Obsah sáčku 200 g nasypeme do 300 ml vařící se vody a za stálého míchání vařte cca 30 vteřin, poté odstavte ze zdroje tepla, přiklopte poklicí a nechte 5–10 min odležet, poté pokrm promíchejte a můž...

Rýže na mexický způsob – Pikantní kuřecí nudličky s červenými fazolemi

Suroviny 2 porce: 1 ks Rýže na mexický způsob – Rychlé vaření 1 ks středně velké cibule 2 stroužky česneku 1 ks středně velké rajče olivový olej sůl, pepř, římský kmín dle chuti jalapeňos pasta 1 ks červené fazole sterilované 200 g kuřecí maso Postup: Obsah sáčku vysypeme do 400 ml studené vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme ...

Rýže s brusnicemi a rozmarýnem – Vepřová panenka špikovaná anglickou slaninou s žampionovou omáčkou

Suroviny pro 2 porce: 1 ks Rýže s brusnicemi a rozmarýnem – Rychlé vaření 400 g vepřové panenky špalík anglické slaniny sůl, pepř, olej žampiony čerstvé cca 6 ks polévková lžíce másla smetanaPostup: Obsah sáčku vysypeme do 400 ml studené vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavíme, při...

Rýže s višněmi a skořicí s vanilkovou zakysanou smetanou a čerstvým ovocem

Suroviny pro 2 až 3 porce: 1 ks Rýže s višněmi a skořicí – Rychlé vaření 100 g zakysaná smetana 1 ks citron 1x vanilkový cukr čerstvé ovoce polévková lžíce másla Postup: Obsah sáčku vysypeme do 400 ml studené vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, než se vyvaří veškerá voda Poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme ještě cca 3 minuty dojít. Zakysanou smetanu...

Čočka na kyselo s opečenou klobáskou a sázeným vejcem – pro vegetariány jenom s vejcem

2 porce až 3 porce za 15 minut   Suroviny: 1 ks Čočka na kyselo – Rychlé vaření 2 ks klobásy – dle chuti – papriková, šunková apod. 2 ks vejce sůl, pepř, olej    Postup: Obsah sáčku nasypejte do hrnce, zalijte 600 ml studené vody. Přiveďte k varu, poté vařte za občasného míchání na mírném plameni asi 10 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavte, přiklopte p...

Zeleninová rýže na způsob rizota s kuřecím masem

2 až 3 porce - záleží jak vám bude chutnat a kolik rizota sníte Suroviny: 1 ks Zeleninová rýže – Rychlé vaření - hotovo za 8minut 1 ks cibule 200 g kuřecí maso olivový olej sůl, pepř dle chuti petrželová nať sýr na strouhání - doporučujeme parmazán   Postup: Obsah sáčku Zeleninové rýže z Rychlého vaření vysypeme do 400 ml studené vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání va...

Houbová rýže s jarní cibulkou zdobená sýrem

Suroviny pro 2 porce:  1 ks Houbová rýže – Rychlé vaření  50 g jarní cibulky  1 polévková lžíce přepuštěného másla GHÍ  sýr na strouhání  Postup:Obsah sáčku vysypeme do 400 ml studené vody a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme ještě cca 3 minuty dojí...

Tuňák po italsku

Suroviny pro 4 porce: Tuňák kousky v oleji 280 g Rýžová vřetena 350–400 g – za syrova Sušená rajčata San Marzano 1 polévková lžíce Cibule 1 ks Česnek 1–2 stroužky dle chuti Olivový olej Sůl, pepř, bazalka-čerstvá   Postup: Na olivovém oleji (můžeme použít i olej z tuňáka) orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a sušená rajčata San...

Chřest na másle se šunkou a sázeným vejcem, bulgur s restovanou cibulkou

Suroviny pro 2 porce: 1 ks bulgur s restovanou cibulkou 200 g čerstvého chřestu /cca 5 ks na porci/ 10 plátků šunky 2 ks vajec sůl, pepř dle chuti 1 polévková lžíce přepuštěného másla Ghí Postup: Škrabkou na brambory oloupeme čerstvý chřest, opatrně začínáme pod hlavičkou směrem ke kořenu, dřevnatý konec odřízneme. Chřest vložíme do osolené vařící s...

Nahoru
29 položek celkem