Zimní salát z quinoi s feta sýrem a pečenou dýní

Že jsou saláty vyloženě letní záležitostí a k zimě se hodí spíš něco teplejšího? Nenechte se zmýlit. I salát vás dokáže pořádně prohřát. Stačí přidat pečenou sezonní zeleninu a další vařené ingredience jako je rýže, quinoa nebo třeba kuskus. A hlavně nezapomeňte na dresing! Ten tvoří základ každého salátu a bez něj by to prostě nebylo ono. Co takhle zkusit zkombinovat sladký med s pečenou dýní, nadýchanou quinoou a sýrem feta?

 

b10c3e3e-4ef9-11ea-8c44-a0369f10330e

 

Zimní salát

½ hrnku quinoi 

1 malá dýně (= cca 2 hrnky nakrájené dýně na kostky)

3 uvařené řepy

½ hrnku fety

3 lžíce slunečnicových nebo dýňových semínek

Hrst salátové směsi

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce balsamikového octu

1 lžíce medu

 

Předehřejte si troubu na 200°C a oloupejte a na kostičky nakrájejte dýni. Vložte na papírem vyložený plech a pečte 30 – 40 minut, dokud dýně nezměkne. Mezitím si připravte quinou v poměru s vodou.1:2,5. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou na slabém ohni. Mělo by to zabrat cca 20 minut. Do velké salátové mísy přidejte salátový mix, quinou, nakrájenou řepu, dýni a fetu. Osmahněte na pánvičce semínka po dobu jedné minuty a posypte jimi salát. Nakonec vše zakápněte dresingem, který si připravíte smícháním olivového oleje, balsamikovým octem a medem.

 

Jaký je váš nejoblíbenější dresing? Napište nám na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit! Krásný den přeje tým Rychlého vaření.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení