Zdravé mlsání: indický puding Kheer z rýže

Už jste někdy slyšeli o indické lahůdce kheer? Jedná se o puding vyrobený vařením rýže, bulguru a nebo třeba i tapioky s mlékem a cukrem. Vše je perfektně dochuceno rozinkami, šafránem, kardamomem a ořechy jako například mandle nebo kešu. A kdy je ten nejlepší čas na to si ho vychutnat? Obvykle se podává po jídle jako dezert, ale za nás se perfektně hodí i jako snídaně nebo teplá večeře před spaním.

 

Velkou výhodou kheeru je jeho variabilita. V naší verzi jsme použili rýži s brusnicemi a rozmarýnem plnou vitamínů a vlákniny a cukr vyměnili za javorový sirup. Jste vegan nebo máte jednoho doma? Stačí jen vyměnit klasické mléko za rostlinné (doporučujeme kokosové, chuťově skvěle doplní tento pokrm) a máte vyhráno! :-)

 

182429da-952a-11ea-afcd-008cfa04491c

Indický puding Kheer z rýže

1 hrnek rýže s brusnicemi a rozmarýnem

2 hrnky mléka (rostlinného/živočišného)

1 hrnek vody

½ lžičky kardamomu

Špetka šafránu

Hvězdička anýzu

Javorový sirup dle chuti

 

Smícháme všechny ingredience v hrnci, přivedeme k varu, přikryjeme pánví a dusíme zhruba 20 minut. V případě potřeby můžeme přidat více javorového sirupu. Výsledný puding ozdobíme mandlemi a můžeme podávat! :-)

 

Máte raději sladké nebo slané snídaně? Napište nám na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit. Hezký den přeje tým Rychlého vaření.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení