Zahřejte se a provoňte si sychravý listopad

Zamrzá vám úsměv na rtech už při pohledu na aktuální podobu teploměru? Zalézá vám zima pod kabát a vůbec se vám do té zimy vlastně ani nechce? Máme pro vás řešení, jak si chladné večery doma užít! Představte si, jak sedíte na gauči zachumlaní v dece, zatímco vám dělá společnost vaše oblíbená kniha. K dokonalosti chybí už jen jedna věc: šálek horkého jablečného moštu, který provoní místnost hřebíčkem a skořicí. 

 

Jak si jeden takový připravit doma? Recept se obvykle skládá z jablek, vody, koření a pro zlepšení podzimní deprese můžete přidat i kapku kvalitního alkoholu. Často jsou tyto nápoje ale doslazovány spoustou bílého cukru, čehož jsme se chtěli vyvarovat. Proto jsme pro vás připravili zdravou a velice rychlou formu jablečného moštu. Ten obsahuje pouze jablečnou šťávu, pomerančovou kůru a aromatické koření. Pojďme se do toho pustit! 

 

3ffd29d0-01fe-11ea-bae2-a0369f103266

 

Jednoduchý jablečný mošt

3 skořice celé

½ lžičky hřebíčku

¼ lžičky muškátového oříšku

2 šálky jablečné šťávy (odkaz na produkt)

2 šálky vody

½ lžíce pomerančové kůry

 

Postup:

Začneme tím, že si na mírném plamenu orestujeme hřebíček se skořicí zhruba 4-5 minut, dokud nezačnou vonět. Poté přidáme muškátový oříšek, jablečnou šťávu s vodou a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na minimum a necháme vařit dalších 15-20 minut (záleží na tom, jak moc silný mošt máte rádi). Poté přes síto vše rozlijeme do hrníčků a necháme mírně vychladnout. Můžete servírovat s kouskem pomeranče, jablka a celé skořice. 

 

Máte nějaký svůj osvědčený recept, jak se zahřát při mrazivém počasí? Pochlubte se nám na našem Instagramovém nebo Facebookovém profilu, budeme se moc těšit!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení