Velikonoční nádivka tak trochu jinak

Co se vám jako první vybaví, když se řeknou Velikonoce? Malovaná vajíčka, pomlázka, mazanec, koledníci nebo třeba nádivka? Taková ta pořádně nadýchaná a zvenku krásně zlatavá, která během pečení provoní celý byt? Přesně na takovou máme recept! Právě v období Velikonoc se nádivka na našich stolech objevuje nejčastěji, kdy v ní nesmí chybět uzené a spoustu zeleného lupení. Ale co rodina, to originální postup a ingredience – i u nás jsme povolili uzdu představivosti a pustili se do netradiční verze tohoto tradičního pokrmu – s kuskusem.

 

98e458fc-7b43-11ea-bd7a-a0369f10330e (2)

Kuskusová nádivka

Hrnek zeleninového kuskusu

Půl hrnku strouhaného parmazánu nebo jiného sýru

3 vejce

Máslo na vymazání formy

Provensálské koření

Sůl a pepř

 

Kuskus zalijeme cca 220 ml vroucí vody, necháme 5-10 minut odstát a poté důkladně promícháme. Přidáme strouhaný sýr se žloutky a podle chuti dochutíme kořením. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a vložíme do vymazané formy. Pečeme zhruba 25 minut na 170°C.

 

Jak připravujete velikonoční nádivku u vás doma? Dejte nám vědět na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit! Hezké Velikonoce přeje tým Rychlého vaření.