Velikonoční nádivka tak trochu jinak

Co se vám jako první vybaví, když se řeknou Velikonoce? Malovaná vajíčka, pomlázka, mazanec, koledníci nebo třeba nádivka? Taková ta pořádně nadýchaná a zvenku krásně zlatavá, která během pečení provoní celý byt? Přesně na takovou máme recept! Právě v období Velikonoc se nádivka na našich stolech objevuje nejčastěji, kdy v ní nesmí chybět uzené a spoustu zeleného lupení. Ale co rodina, to originální postup a ingredience – i u nás jsme povolili uzdu představivosti a pustili se do netradiční verze tohoto tradičního pokrmu – s kuskusem.

 

98e458fc-7b43-11ea-bd7a-a0369f10330e (2)

Kuskusová nádivka

Hrnek zeleninového kuskusu

Půl hrnku strouhaného parmazánu nebo jiného sýru

3 vejce

Máslo na vymazání formy

Provensálské koření

Sůl a pepř

 

Kuskus zalijeme cca 220 ml vroucí vody, necháme 5-10 minut odstát a poté důkladně promícháme. Přidáme strouhaný sýr se žloutky a podle chuti dochutíme kořením. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a vložíme do vymazané formy. Pečeme zhruba 25 minut na 170°C.

 

Jak připravujete velikonoční nádivku u vás doma? Dejte nám vědět na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit! Hezké Velikonoce přeje tým Rychlého vaření.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení