Vařte z bulguru: jeden recept ve veganské i neveganské variantě

Už máte všechny svoje osvědčené recepty za sebou a nevíte, co vařit dál? Obzvlášť, když máte v rodině jak milovníky masa, tak i ty preferující rostlinnou stravu? Našli jsme pro vás řešení, jak udělat radost oběma skupinám – ano, opravdu to jde. Tento mrkvový bulgur s quinoou můžete doplnit sýrem feta a nebo naopak najemno rozdrobeným tofu, takže je úspěch zaručen na obou frontách. A protože nám záleží na tom, abyste jedli lépe, tak na našich výrobcích nově najdete certifikaci firmy CEFF, která slouží k označení potravin bez zbytečné chemie. U nás nenajdete žádné nežádoucí konzervanty, umělá barviva, sladidla a další nevítané přísady. :-)

 

10553772-7332-11ea-b180-008cfa04491c

Mrkvový bulgur pro vegany i nevegany

600 g bulguru s červenou čočkou a quinoou 

140 g brusinek

1 l zeleninového vývaru

4 střední mrkve (nahrubo nastrouhané)

100 g dýňových semínek

100 g lískových oříšků (orestovaných)

Hrst sušených rajčat

Šťáva z 1 citronu

4 lžíce oleje

Sýr feta/Tofu na posypání

 

Postup:

Zalijte bulgur a brusinky horkým zeleninovým vývarem a nechte 5-10 minut odstát. Poté promíchejte a nechte vychladnout. Přidejte mrkev, dýňová semínka, sušená rajčata, lískové ořechy, citronovou šťávu a olej. Vše důkladně promíchejte a rozdělte do misek. Nakonec posypte najemno rozdrobeným sýrem feta nebo tofu.

 

Jaký je váš momentálně nejoblíbenější recept? Napište nám vaše tipy na náš facebookový nebo instagrmaový profil, budeme se moc těšit! Hezký den přeje tým Rychlého vaření.