Už máte všechny svoje osvědčené recepty za sebou a nevíte, co vařit dál? Obzvlášť, když máte v rodině jak milovníky masa, tak i ty preferující rostlinnou stravu? Našli jsme pro vás řešení, jak udělat radost oběma skupinám – ano, opravdu to jde. Tento mrkvový bulgur s quinoou můžete doplnit sýrem feta a nebo naopak najemno rozdrobeným tofu, takže je úspěch zaručen na obou frontách. A protože nám záleží na tom, abyste jedli lépe, tak na našich výrobcích nově najdete certifikaci firmy CEFF, která slouží k označení potravin bez zbytečné chemie. U nás nenajdete žádné nežádoucí konzervanty, umělá barviva, sladidla a další nevítané přísady. :-)
Mrkvový bulgur pro vegany i nevegany
600 g bulguru s červenou čočkou a quinoou
140 g brusinek
1 l zeleninového vývaru
4 střední mrkve (nahrubo nastrouhané)
100 g dýňových semínek
100 g lískových oříšků (orestovaných)
Hrst sušených rajčat
Šťáva z 1 citronu
4 lžíce oleje
Sýr feta/Tofu na posypání
Postup:
Zalijte bulgur a brusinky horkým zeleninovým vývarem a nechte 5-10 minut odstát. Poté promíchejte a nechte vychladnout. Přidejte mrkev, dýňová semínka, sušená rajčata, lískové ořechy, citronovou šťávu a olej. Vše důkladně promíchejte a rozdělte do misek. Nakonec posypte najemno rozdrobeným sýrem feta nebo tofu.
Jaký je váš momentálně nejoblíbenější recept? Napište nám vaše tipy na náš facebookový nebo instagrmaový profil, budeme se moc těšit! Hezký den přeje tým Rychlého vaření.