Sušená energie na cesty

Sušená energie na cesty

Sušené hovězí, vepřové nebo třeba krůtí maso je dokonalým zdrojem energie, bílkovin, minerálů a proteinů při turistice či sportu. Sušené maso znáte možná spíše pod názvem JERKY. Ať tak či tak sušené maso vzniká jednou z nejstarších technik úpravy jídla pro dlouhodobé využití masa. Nabízíme sušená masa výhradně z českých chovů ve kvalitě RAW. Před přípravou se maso té nejvyšší kvality nařeže na tenké plátky a naloží se do mořského solného květu nebo koření bez jakýchkoliv chemických konzervantů a barviv. Poté pozvolna zraje v temných komorách. Po důkladném marinování se maso suší při teplotě kolem 70 °C. Sušením si maso zachovává svůj objem, ale zároveň ztrácí veškerou vodu, která je v mase obsažena. K výrobě 100 gramů sušeného masa se spotřebuje přibližně 300 gramů toho nejkvalitnějšího drůbežího, hovězího či vepřového syrového masa zbaveného tuku. Výsledkem tohoto procesu jsou delikátní jemné sušené plátky se skvělou chutí nejen masa nebo i různých příchutí koření. Velkou výhodou sušeného masa je i jeho nenáročnost při skladování a v dlouhé trvanlivosti. Balíčky sušeného masa jsou tak malé a lehké, že jich na cestu můžete sbalit i několik najednou a na váze vašeho batohu či krosny se to určitě neprojeví. Sušené maso nebo pokud chcete jerky je tak vhodné pro turisty, cyklisty, horolezce, ale i pro rodiny s dětmi na výletech. Je to plnohodnotná velmi chutná svačina s vysokým obsahem bílkovin a proteinů. A pozor! Sušené maso neobsahuje nic, po čem by se zvedla váhová ručička směrem nahoru. Na sušeném maso si pochutnáte rozhodně bez výčitek a s jistotou, že jíte zdravě. Sušené maso se dokonce skvěle hodí i jako náhrada nezdravých pochutin plných chemických konzervantů a barviv. Zkuste si třeba k televizi vzít místo nezdravých brambůrků či čokolády sušené maso nebo ho nabídnout návštěvě či kolegům v práci. Objevte prostě jen výbornou chuť kvalitního sušeného masa a jezte zdravě!