Štědrovečerní řízky trochu jinak

Kuřecí, vepřové, bez masa… řízky jsou klasika, která nikdy neomrzí. Jen stěží najdeme rodinu, která by kromě kapra neměla na štědrovečerním stole i tento pokrm. Protože kdo by prostě dokázal odolat křehoučkému plátku masa obaleného v mouce, vajíčku a strouhance, navíc dozlatova usmaženého? Není ale řízek jako řízek a připravit opravdu křupavý a šťavnatý kousek se často zdá jako nesplnitelný úkol. Zkuste si letos zkusit novou verzi, se kterou se vám to zaručeně povede.

 

KŘUPAVÉ ŘÍZEČKY OBALENÉ V KUSKUSU

Suroviny na 2 porce

Zeleninový kuskus 1 ks

200 g kuřecí prsa

Sůl, pepř, olej na smažení

Hladká mouka

Vejce

 

99bcfaaa-22e1-11ea-8165-a0369f10330e 

 

Návod k přípravě:

Zeleninový kuskus připravíme dle návodu na obalu.

Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a začneme klasicky obalovat, nejdříve v hladké mouce poté v rozšlehaném vejci a nakonec šup do uvařeného a pořádně promíchaného zeleninového kuskusu. Takto obalené řízky smažíme klasickým způsobem. Po usmažení necháme řízky okapat na papírovém ubrousku.

 

Náš tip:

Řízky podáváme s různě upravenými bramborami, zeleninovými saláty a s různě ochucenými dipy.

 

Držíte se při štědrovečerní večeři klasiky a nebo rádi experimentujete? Napište nám na našem instagramovém nabe facebookovém profilu, budeme se moc těšit na vaše odpovědi. :)