Silvestr nemusí být jenom o přeplněných barech a předražených drincích. Co letošní rok zakončit vkusnou večeří u vás doma? Představte si sklenky plné vychlazeného šampaňského a spoustu druhů jednohubek pro vaše hosty předtím, než jim naservírujete úžasný hlavní chod. Noc vrcholí novoročním přípitkem a vy se stáváte hostitelem roku. No nezní to skvěle?
Abychom vám s tím pomohli, tak jsme si pro vás připravili pár tipů na snadné občerstvení, se kterým určitě zabodujete. Zkuste vyměnit chlebíčky za obložené mísy a přidejte do nich vše, co máte rádi. Za nás vede slaná varianta se šunkou, sýry, sušeným ovocem a ořechy (odkaz).
Další možnost, se kterou rozhodně nešlápnete vedle, jsou jednohubky. Ty můžete zkombinovat s pomazánkami guacamole (avokádo, sůl, pepř, citronová šťáva, rajčata), řepovou (řepa, zakysaná smetana, sůl, pepř, nasekané vlašské ořechy) nebo klasickou vajíčkovou (vejce, máslo, hořčice, kyselá okurka, sůl a pepř). A hřeb večera? Rozhodně kuskus s pečeným lososem a krémovou citronovou omáčkou!
Kuskus s pečeným lososem a krémovou citrónovou omáčkou
400 g filet z lososa
150 ml smetany ke šlehání
1 větší citron
Sůl a pepř
Kopr
Olej
Obsah sáčku s kuskusem zalijeme zhruba 200 ml vroucí vody a necháme 5-10 minut odstát. Lososa osolíme a opepříme dle chuti a pokapeme citronem. Na oleji filety zprudka opečeme a následně vložíme do trouby, kde se bude dopékat zhruba 10 minut na 180°C. Na stejnou pánev vlijeme smetanu a necháme projít varem. Poté do ní vymačkáme jeden citron, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme ještě pár minut, než omáčka zhoustne. Nakonec vmícháme nakrájený kopr. Lososa s omáčkou servírujeme s kuskusem. Dobrou chuť!
Co by podle vás nemělo chybět na správně novoroční oslavě? Napište nám na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit.