Bábovky, muffiny a štrůdl máte zvládnutý na jedničku s hvězdičkou a přemýšlíte, co dalšího vyzkoušet? Co byste řekli super měkkému a nadýchanému čokoládovému piškotu s višňovou zavařeninou, svůdnou šlehačkou a čokoládou navrch? Dneska jsme si pro vás připravili recept na přesně takovou Schwarzwaldskou roládu, kterou ozvláštníte jakoukoliv příležitost.
Schwarzwaldská roláda s višněmi
50 gramů polohrubé mouky
30 gramů hladké mouky
5 vajec
5 lžic cukru krupice
1 kelímek zakysané smetany
30 gramů kakaa
prášek do pečiva
5 lžic horké vody
50 gramů rozehřátého másla
Náplň
Višňová zavařenina s levandulí
1–2 lžíce bourbonu
2 vanilkové cukry
2 kelímky 40% smetany ke šlehání
Smícháme mouky, prášek do pečiva a kakao. V jiné misce ušleháme vejce s cukrem do nadýchané pěny a postupně zašleháme horkou vodu, rozehřáté máslo, zakysanou smetanu a nakonec moučnou směs. Těsto nalijeme na papírem vyložený plech a pečeme zhruba 15 minut na 180°C. Smotáme roládu a necháme vychladnout. Mezitím si dotuha ušleháme smetanu, ochutíme vanilkovým cukrem a natřeme na rozvinutou roládu. Navrch ještě přidáme višňovou zavařeninu smíchanou s bourbonem a roládu znovu smotáme. Povrch potřeme čokoládou nebo jen zbylou šlehačkou a ozdobíme například třešněmi.
Jaká sladkost je u vás doma nejoblíbenější? Napište nám na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit. :-)