Schwarzwaldská roláda s višněmi

Bábovky, muffiny a štrůdl máte zvládnutý na jedničku s hvězdičkou a přemýšlíte, co dalšího vyzkoušet? Co byste řekli super měkkému a nadýchanému čokoládovému piškotu s višňovou zavařeninou, svůdnou šlehačkou a čokoládou navrch? Dneska jsme si pro vás připravili recept na přesně takovou Schwarzwaldskou roládu, kterou ozvláštníte jakoukoliv příležitost.

 

92bb6b86-938b-11ea-86c7-008cfa04491c

Schwarzwaldská roláda s višněmi

50 gramů polohrubé mouky

30 gramů hladké mouky

5 vajec

5 lžic cukru krupice

1 kelímek zakysané smetany

30 gramů kakaa

prášek do pečiva

5 lžic horké vody

50 gramů rozehřátého másla

 

Náplň

Višňová zavařenina s levandulí

1–2 lžíce bourbonu

2 vanilkové cukry

2 kelímky 40% smetany ke šlehání

 

Smícháme mouky, prášek do pečiva a kakao. V jiné misce ušleháme vejce s cukrem do nadýchané pěny a postupně zašleháme horkou vodu, rozehřáté máslo, zakysanou smetanu a nakonec moučnou směs. Těsto nalijeme na papírem vyložený plech a pečeme zhruba 15 minut na 180°C. Smotáme roládu a necháme vychladnout. Mezitím si dotuha ušleháme smetanu, ochutíme vanilkovým cukrem a natřeme na rozvinutou roládu. Navrch ještě přidáme višňovou zavařeninu smíchanou s bourbonem a roládu znovu smotáme. Povrch potřeme čokoládou nebo jen zbylou šlehačkou a ozdobíme například třešněmi.

 

Jaká sladkost je u vás doma nejoblíbenější? Napište nám na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit. :-)