Poctivá snídaně jak za starých dob

Sice je teprve pondělí, ale už teď se v myšlenkách ubíráte k víkendovým plánům? Vyrazíte někam do přírody za dobrodružstvím nebo naopak zvolíte odpočinek v pohodlí domova s výborným jídlem? Pak určitě zkuste ham and eggs, super rychlovku ze masíčka a vajec na snídani či večeři, která vás spolehlivě zasytí na několik hodin. Jako zdroj masa výborně poslouží i tradiční luncheon meat, který byl dříve v našich kuchyních jako doma.

 

c63d4c12-55b6-11ea-8989-a0369f103266

Hemenex

Celozrnný toustový chléb

Luncheon meat

2 vejce

Sůl, pepř

Koriandr

Hladkolistá petrželka

 

Opečte si z obou stran toustový chléb a na sucho si osmažte luncheon meat. Poté si připravte volské oko (rozklepněte vejce a opékejte tak dlouho, až bílek ztuhne. Osolte a opepřete). Servírujte posypané bylinkami dle své chuti (koriandrem, petrželkou nebo třeba s pažitkou) a čerstvým ovocným džusem.

 

Jaká je vaše oblíbená snídaně, kterou se o víkendu odměňujete? Napište nám své tipy na náš facebookový nebo instagramový profil, budeme se moc těšit! :-)