Pánský klub: kuskus jako příloha ke steaku z tuňáka

Akorát se vracíte z vyčerpávajícího tréninku v posilce s kamarády a pomalu ale jistě vám začíná kručet v břiše? Pak jste právě teď na správném místě! Obzvlášť, pokud vám začíná lézt kuře s brokolicí krkem. 

 

Ať už cvičíte obden nebo třeba jednou za uherrský rok, určitě si nenechte ujít náš jednoduchý recept na steak z tuňáka s kuskusem. Tohle rychlé jídlo, dodá vašemu tělu všechny potřebné živiny a navíc nabízí kombinaci zajímavých chutí a surovin. Pokud tedy vaříte pro své gym parťáky nebo se chcete se svým kuchařským umem vyšvihnout před slečnou, tak vězte, že tímto receptem zaručeně zabodujete!

 

kuskus (1)

Steak z tuňáka s kuskusem

200g zeleninového kuskusu

2 steaky z tuňáka

Olivový olej

Sůl

Pepř

 

Kuskus zalijeme zhruba 220 ml vroucí vody, přiklopíme poklicí a necháme 5-10 minut odstát. Steaky tuňáka z obou stran osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Opečeme z obou stran v grilovací pánvi po dobu 3 minut tak, aby zůstal středně propečený. Steak přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme krátce odpočinout. Poté podáváme s kuskusem. Dobrou chuť! :-)

 

Tip: Na propečený steak můžete přidat i bylinkové máslo, které si připravíte smícháním 4 lžic másla, špetky soli a pepře, 1 lžičky worcestrové omáčky, 2 stroužky česneku, 2 lžičkami dijonské hořčice a citronové šťávy.

 

Co je vaše nejoblíbenější potréninkové jídlo? Pochlubte se nám na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit! :-)