Pánský klub: Jak na správný steak jako z luxusní restaurace

Plánujete romantický večer s vaší drahou polovičkou a chcete na ni zapůsobit? Jenže steak na všem seznamu ve vás probouzí respekt? Nebojte, máme pro vás podrobné instrukce, které vám pokaždé zaručí výsledek jako z luxusní restaurace.

 

Základem je kvalitní a správně ukrojené maso, které má mít šířku dvou tří palců. Před přípravou je dobré ho nechat cca hodinu venku, aby se zahřálo na pokojovou teplotu. Ujistěte se, že je gril/pánev před použitím naplno rozpálená (poznáte to podle toho, že se z ní ,,kouří'').

 

4a9ae0f6-94e0-11ea-8c29-a0369f10330e

1. Steak nejdříve pomažte olejem.

2. Maso z každé strany zprudka minutu až dvě opečte na rozpálené pánvi.

3. Otočíte na první stranu, dejte na něj kostku másla, přiklopte pokličkou a nechte stát 10 minut. Malý tip: čím je maso ,,gumovější‘‘, tím je méně propečené.

4. Osolte, opepřete a přidejte bylinky podle chuti.

5. Nakrájejte na plátky a podávejte například s rajčatovou salsou, kterou si připravíte následovně:

 

Rajčatová salsa

200 g rajčatového protlaku

Hrst čerstvého koriandru

2 stroužky česneku

1 cibule šalotka

½ chilli papričky

3 lžíce olivového oleje

Sůl, pepř, římský kmín

 

Na oleji orestujte šalotku, česnek a chilli papričku. Přidejte protlak s kořením a nechte vychladnout. Před servírováním se steakem přidejte čerstvý koriandr a máte hotovo. :-)

 

Zkoušeli jste už někdy u vás doma připravit steak? Napište nám, jak to dopadlo na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení