Pánský klub: Jak na správný steak jako z luxusní restaurace

Plánujete romantický večer s vaší drahou polovičkou a chcete na ni zapůsobit? Jenže steak na všem seznamu ve vás probouzí respekt? Nebojte, máme pro vás podrobné instrukce, které vám pokaždé zaručí výsledek jako z luxusní restaurace.

 

Základem je kvalitní a správně ukrojené maso, které má mít šířku dvou tří palců. Před přípravou je dobré ho nechat cca hodinu venku, aby se zahřálo na pokojovou teplotu. Ujistěte se, že je gril/pánev před použitím naplno rozpálená (poznáte to podle toho, že se z ní ,,kouří'').

 

4a9ae0f6-94e0-11ea-8c29-a0369f10330e

1. Steak nejdříve pomažte olejem.

2. Maso z každé strany zprudka minutu až dvě opečte na rozpálené pánvi.

3. Otočíte na první stranu, dejte na něj kostku másla, přiklopte pokličkou a nechte stát 10 minut. Malý tip: čím je maso ,,gumovější‘‘, tím je méně propečené.

4. Osolte, opepřete a přidejte bylinky podle chuti.

5. Nakrájejte na plátky a podávejte například s rajčatovou salsou, kterou si připravíte následovně:

 

Rajčatová salsa

200 g rajčatového protlaku

Hrst čerstvého koriandru

2 stroužky česneku

1 cibule šalotka

½ chilli papričky

3 lžíce olivového oleje

Sůl, pepř, římský kmín

 

Na oleji orestujte šalotku, česnek a chilli papričku. Přidejte protlak s kořením a nechte vychladnout. Před servírováním se steakem přidejte čerstvý koriandr a máte hotovo. :-)

 

Zkoušeli jste už někdy u vás doma připravit steak? Napište nám, jak to dopadlo na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit.