Neposedná kuchyně: Čočkový Dhal

V dnešním druhém dílu naší neposedné kuchyně se přesuneme do barevné Indie. Její kuchyně díky celé řadě koření hraje všemi barvami a můžeme se tak setkat s pokrmy, které jsou sladké, pikantní a kyselé zároveň. Taková škála chutí může znít pořádně děsivě, ale nebojte, indické vaření dokáže být docela snadné a zábavné. Obzvlášť lahodný dhal, který budete mít během několika minut hotový i v pohodlí domova, zkuste si ozvláštnit vydatnou čočku podle našich tipů!

 

Jedná se o tradiční luštěninovou kaši na slano vyrobenou z loupané půlené luštěniny, označované jako dhal. Nejčastěji se při přípravě využívá čočka a je těžké najít jakékoliv jednoduché jídlo, které by bylo tak univerzální. Můžete ho totiž využit jako hlavní jídlo nebo přílohu a náš čočkový Dhal je místo pálivé kari pasty ochucen pouze kořením kari, a tak se pro svou jemnou chuť hodí i pro děti. Tato hustá kaše je založena na rostlinné bázi, takže zkrátka nepřijdou ani vegetariáni. Ale teď už dost teorie, je čas na tvoření! 

 

bdac0434-4766-11ea-8fd0-008cfa043684

 

Návod k přípravě: Obsah sáčku nasypejte do hrnce, zalijte 600 ml studené vody. Přiveďte k varu, poté vařte za občasného míchání na mírném plamenu asi 10 minut, než se vyvaří veškerá voda. Poté odstavte, přiklopte poklicí a nechejte ještě 3 minuty dojít. Při servírování pokrm sypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí. Pokrm podáváme s vařenými vejci a pečivem nebo ho lze podávat také s rýží.

 

Jak se vám líbilo v indickém světě chutí? Napište nám na Instagram nebo Facebook, jakou další zemi bychom měli příště navštívit.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení