Nejen pro vegany: šneci se zapečenými sušenými rajčaty

Znáte ten pocit – začínáte mít hlad, ale ještě se vám nechce pouštět do vaření většího jídla. Chtělo by to prostě něco menšího na zub, ale na rohlík s máslem to úplně  nevidíte. Co s tím? U nás se osvědčily staří dobří zapečení šneci z nadýchaného listového těsta. Klasické trio šunka – sýr – rajčatová omáčka snad nikdy neomrzí. Co ale zkusit originálnější variantu, na které si navíc pochutnají naprosto všichni?

 

Šneci se zapečenými sušenými rajčaty

1 balení listového těsta

Dvě hrsti baby špenátu

10 sušených rajčat naložených v oleji

Hrst vlašských ořechů

1 malý stroužek česneku

 

200326b0-319d-11ea-a855-a0369f103266

 

Složení listového těsta, které běžně seženete v obchodech, je často veganské. Proto potěšíte i přátelé preferující bezmasý jídelníček. Vše záleží na náplni. Pokud by se vám ale přeci jen stýskalo po mase, tak můžete přidat další vrstvu šunky a zasypat parmezánem, kreativitě se meze nekladou. Stačí si vybrat vaši oblíbenou kombinaci.

 

Každopádně základ je stejný – připravíme si pesto rozmixováním rajčat, česneku, špetky soli, ořechů a lžící oleje ze sušených rajčat. Pestem poté potřeme listové těsto a na něj naskládáme lístky baby špenátu. Necháme volné kraje, aby se nám vše dobře balilo. Vše dohromady zarolujeme jako velikánskou palačinku a z ní poté nakrájíme šneky na cca 1,5 cm široká kolečka, která vložíme na pečící papír a pečeme dozlatova na 180°C zhruba 15 minut.

 

Máte raději sladkou nebo slanou verzi šneků? Napište nám na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení