Znáte ten pocit – začínáte mít hlad, ale ještě se vám nechce pouštět do vaření většího jídla. Chtělo by to prostě něco menšího na zub, ale na rohlík s máslem to úplně nevidíte. Co s tím? U nás se osvědčily staří dobří zapečení šneci z nadýchaného listového těsta. Klasické trio šunka – sýr – rajčatová omáčka snad nikdy neomrzí. Co ale zkusit originálnější variantu, na které si navíc pochutnají naprosto všichni?
Šneci se zapečenými sušenými rajčaty
1 balení listového těsta
Dvě hrsti baby špenátu
10 sušených rajčat naložených v oleji
Hrst vlašských ořechů
1 malý stroužek česneku
Složení listového těsta, které běžně seženete v obchodech, je často veganské. Proto potěšíte i přátelé preferující bezmasý jídelníček. Vše záleží na náplni. Pokud by se vám ale přeci jen stýskalo po mase, tak můžete přidat další vrstvu šunky a zasypat parmezánem, kreativitě se meze nekladou. Stačí si vybrat vaši oblíbenou kombinaci.
Každopádně základ je stejný – připravíme si pesto rozmixováním rajčat, česneku, špetky soli, ořechů a lžící oleje ze sušených rajčat. Pestem poté potřeme listové těsto a na něj naskládáme lístky baby špenátu. Necháme volné kraje, aby se nám vše dobře balilo. Vše dohromady zarolujeme jako velikánskou palačinku a z ní poté nakrájíme šneky na cca 1,5 cm široká kolečka, která vložíme na pečící papír a pečeme dozlatova na 180°C zhruba 15 minut.
Máte raději sladkou nebo slanou verzi šneků? Napište nám na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit.