Máj, lásky čas. Doufáme, že si náležitě užíváte romantiky na každém kroku a hlavně, že do roka a do dne neuschnete. Kromě polibků pod rozkvetlou třešní si můžete tento měsíc osladit i hříšně dobrými májovými dezerty. Nemusíte být mistr cukrář, abyste zvládli vytvořit povedené dezerty. Naopak jsme pro vás připravili recept, který zvládnete i bez velkých zkušeností. Stačí láska, pár ingrediencí a lahodné vláčné sušenky příjemně slazené rakytníkovým sirupem jsou na světě. Zapalte svíčky, zapněte oblíbenou hudbu a připravte chlazené víno, jdeme na to!
Májové máslové sušenky
200 g hladké mouky (pro zdravější verzi můžete zvolit špaldovou)
60 g rakytníkového sirupu
100 g másla
Dekorace:
Bílá čokoláda na potření
Zmražené maliny (rozdrcené na malé kousky)
Smícháme mouku, máslo, rakytníkový sirup a vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vykrajujeme požadované tvary (myslíme, že ani nemusíme zmiňovat srdíčka :-)). Pečeme dozlatova zhruba 15 minut na 150°C. Poslední krok: ozdobíme bílou čokoládou, malinami a vychutnáme si je s milovanou polovičkou.
Jak jste letos slavili První máj? Napište nám na našem instagramovém nebo facebookovém profilu, budeme se moc těšit! :-)